Derfor er vitaminer og mineraler så vigtige

Vi hører tit, at indtagelse af vitaminer og mineraler gennem vores kost og kosttilskud er vigtigt for vores sundhed. Men hvorfor forholder det sig sådan?

Beskyttelse

Vitaminer og mineraler beskytter os mod angreb fra frie radikaler med deres antioxidanter. De har stor betydning for næsten alle processer i vores krop, der er enzym- og hormonbetingede.

Bedre forbrænding

Vitaminer og mineraler hjælper vores forbrænding på vej. Vores energiproduktion og stofskift er afhængige af daglig tilførsel af vitaminer og mineraler for at fungere. Det kan derfor være en god investering at tage en mineral- og vitaminpille dagligt. Dette gælder både for børn og voksne.

Moderne dansk kost er næringsfattig

Egentlig ville det bedste være at få sit vitamin- og mineralbehov dækket igennem de fødevarer man spiser, men moderne dansk kost har i en lang årrække været meget næringsfattig.

Det bedste man kan gøre, ud over at tage vitaminer og mineraler som kosttilskud, er at købe uforarbejde fødevarer, da disse har et højere indhold af det vi mangler.

Visse vitaminer danner mennesket selv. Dette gør sig for eksempel gældende for D-vitamin, K-vitamin og nogle B-vitaminer. De øvrige skal vi have tilført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *