kosttilskud

Kosttilskud gør din hverdag lettere

Der findes i dag rigtige mange former for kosttilskud, som kan supplere din kost og gøre det lettere at indtage visse former for vitaminer, mineraler, proteiner, urter, osv. Men inden vi begiver os hen til de konkrete former for kosttilskud vil vi gerne først beskrive hvad kosttilskud er. Kosttilskud er som sagt en type produkt der indeholder en form for vitaminer eller mineraler eller andre ingredienser som skal have sundhedsmæssige fordele. Et kosttilskud skal derudover have en virkning, før de må sælges under prædikatet kosttilskud, et eksempel kan fx være at man får sit daglige indtag af kalk via en d3 eller kalkpille. Derudover er der krav om hvor meget og hvor lidt indhold af forskellige ingredienser der må være, samt må heller ikke indeholde lægemiddelstoffer. Kosttilskud findes i forskellige former heriblandt; piller, kapsler, væsker, og pulver.

Rådfør dig med din læge

Kosttilskud kan være særlig gavnlig for folk som ikke kan spise eller drikke en bestemt form for føde eller drikkevarer grundet forskellige begrænsninger. Derfor er det fordelagtigt for disse mennesker at de får deres daglige indtag af fx c- vitamin via en tablet.  Dog er det en god ide at henvende sig til sin læge inden man beslutter sig for at tage en eller form for kosttilskud, dette gælder især gravide og spædbørn. Samt hvis du skulle være i forvejen indtager nogle former for medicin så kan det nedsætte medicinens effekt, og med farer for at skabe farlige bivirkninger grundet kombinationen med medicin og kosttilskud, derfor er det som sagt før en rigtigt god ide at henvende sig til sin læge før man begynder at indtage en form for kosttilskud hvis man i forvejen tager medicin. Generelt er det en god ide at holde til sig de kosttilskud som myndigheder tilråder.

Fordelagtigt for motionister og idrætsudøvere

Det er også fordelagtigt at anvende kosttilskud hvis man er motionist eller professionel idrætsudøver, da man kan få vigtige kilder til at genoplade sin krop via disse kosttilskud. Særligt populær er fx proteinpulver som mange styrketræningsudøvere gør sig brug af, da kroppen helst inden for en time efter træning, skal have en masse proteiner. Derfor kan det være nemt og smart at lige tage sig en proteindrink så man så hurtigst som muligt får genopbygget sine muskler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *