økologiske fødevarer

Økologi og dens fordele

Folk burde kun spise økologiske fødevarer eller i hvert fald ville det være dejligt med en supermarkedskæde der kun udbyder økologiske forarbejdede fødevarer, vi burde tænke over hvad det er vores børn sidder og spiser, da meget af vores mad med indeholder rester af sprøjtegift. Selvom det er dyrere er det dog også sundere, de økologiske fødevarer indeholder langt flere næringsstoffer end ikke økologiske madvarer. Derudover er det godt for miljøet, da de landmænd som dyrker økologiske fødevarer ikke bruger sprøjtemidler til at fjerne ukrudt, som så siver ned i jorden og grundvandet og forurener landet. Vi lever i en verden hvor vi må rette ekstra fokus på bæredygtighed og miljøvenlighed, og nu taler jeg ikke om kun konsekvenserne af global opvarmning som man kan diskutere er menneskeskabt eller ej, men en ting der ikke kan diskuteres er vi levere i en farligere og usundere verden, hvor den luft vi indånder og den mad vi indtager, bliver mere og mere forurenet.

Boost din træning

Til trænings entusiasterne derude vil fordelene ved at spise mere økologisk også være en fordel, da jeg som før nævnte at disse fødevarer indeholder flere næringsstoffer, de indeholder nemlig generelt flere vitaminer, proteiner, og mineraler som er vigtigt for din træning og velvære, derfor kan det være en god lille boost til din træning at overveje at spise mere økologisk i fremtiden. Derudover syntes jeg personlig at økologiske madvarer smager generelt bedre, dette gælder især kød, hvor dyrene som bliver slagtet får det foder som er naturligt for deres kost. I dag er det således sådan at man fodrer fx køer med korn så det hurtigere kan blive federe og klar til slagtning, i stedet for at ernære den med dens naturlige kost som består hovedsagligt af græs.

Danmark det økologiske foregangsland

Det kunne være fedt hvis vi i Danmark kunne være foregangsland for økologiske madvarer ligesom vi er det med vores valg af cyklen i stedet for bilen, og vindmølleindustrien hvor danskernes strømforbrug kom fra hele 33,8 procent fra vindkraft i 2013 hvilket er verdensrekord, og første gang noget land i verden kommer over 1/3.  Hvorfor ikke også være det med hensyn til at vi vælger og spiser mere økologisk end noget andet land i verden, ja det kræver at vi må finde en måde at gøre det billigere så alle i Danmark uanset indkomstgrupper kan vælge oftere eller altid spise økologiske madvarer.

Men hvad syntes du om at vi burde spise mere økologisk og Danmark eventuelt kunne være foregangsland for dette? Skriv og kommenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *