Plastikkirurgi og dens indflydelse på vores samfund

Hej alle i dag vil jeg snakke lidt om plastikkirurgi og hvordan det har influeret vores samfund og hvorfor jeg selv valgte at få et plastiskkirurgisk indgreb.

Historien om plastikkirurgi strækker sig mange år tilbage i vores tidsregning. Plastikkirurgi er faktisk en af de tidligst beskrevne former for kirurgi. I Indien var det faktisk normalt at man skar næser på folk, som brød loven, hvilket man har, kunne finde beviser for i det indiske skrift Sushruta Samhita, som er en tidsskrift fra før vor tid og skønnes at være fra ca. 600 e.kr.

Nye rollemodeller og skønhedsidealer

Kosmetisk plastikkirurgi er det som mange af os forbinder med ordet plastikkirurgi og dette kan være lige fra brystforstørrelse operationer, operation af tunge øjenlåg, næseoperationer, og fedtudsugninger. Disse operationer har i løbet af de sidste 40-50 haft en stigende popularitet i og med at vi er blevet mere opmærksomme på vores krop og nogen vil måske sige at vi har fået et næsten narcissistisk forhold til vores udseende.

Dette skyldes bl.a. fordi at vi konstant bliver bombarderet med reklamer for diverse skønhed og fitness produkter, vores rollemodeller og skønhedsidealer også har ændret sig i løbet af tiden, hvor det førhen måske var vores far og mor som vi så op til, er det i dag smukke skuespillere, musikere, fotomodeller og sportsfolk hvor langt størstedelen af dem er flotte og veltrænede. Hvilket kan få mange af os til at føle os utilstrækkelige, og derfor i nogle tilfælde få os til at ty til plastikkirurgi.

For mange kan valget at om at få foretaget et plastikkirurgisk indgreb, også skyldes faktorer som strækker sig udover de kosmetiske grunde.  plastikkirurgi

Smukke mennesker har nemmere ved at få et job

Da vi i dag lever i et højt konkurrencepræget samfund, kan det at være smuk faktisk gøre ens liv en del nemmere. Der er endda studier som har påvist at smukke mennesker har nemmere ved at få et job. Derfor kan nogle mennesker se plastikkirurgi som en god investering, da man både for det lettere i arbejdslivet og kærlighedslivet.

Min beslutning om et plastikkirurgisk indgreb

Derfor tog jeg også selv beslutningen om at gå til en privatklinik og få lavet et plastiskkirurgisk indgreb. Da jeg besluttede mig for at få en fedtudsugning. Da jeg havde nogle fedtdepoter på maven og på yder og undersiden af mine lår. Jeg vil betegne mig selv som en normalvægtigt kvinde i tyverne, og jeg motionerer også fire gange om ugen, dog har jeg alligevel haft svært ved at komme af med mine fedtdepoter, hvorfor jeg mente at plastikkirurgi ville være en god løsning, for at få gjort noget ved dette problem.

For mange kan det måske være tabubelagt at snakke om at man har fået et plastikkirurgisk indgreb, dette har dog ikke været tilfældet med mig, da jeg ikke ser noget problem i at få fjernet mine fedtdepoter, da jeg ellers ikke kan se andre måder hvorpå jeg skulle få gjort noget ved mit problem.

Dog vil jeg meget gerne høre om hvad du syntes om plastikkirurgi, skriv derfor gerne en kommentar om du syntes det er fint at flere og flere kvinder for foretaget brystforstørrelser operationer, og bør der være tilfælde hvor man ikke bør få lavet et plastikkirurgisk indgreb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *