Operation for grå stær

Sådan foregår en operation for grå stær hos en øjenlæge

Grå stær er en uklarhed i øjets linse, der især ses hos ældre mennesker. Det er den hyppigste øjensygdom i Danmark, og det kan i princippet ramme alle. Tilstanden er generende, fordi den slører og forstyrrer synet. Med en operation for grå stær kan man gå ind og fjerne disse uklarheder, så man får det klare og skarpe syn tilbage. På årsbasis bliver der udført 40.000 operationer for grå stær. Derfor er det en forfinet og præcis teknik, der bruges, og i dag er en operation for grå stær ikke et voldsomt indgreb, men i stedet et hurtigt og ambulant indgreb. Det kræver ikke nogen indlæggelse at få en operation for grå stær.

Operation for grå stær er en udskiftning af øjets linse

Det tager kun 15 min pr. øje at blive opereret for grå stær. Grå stær opstår som følge af, at de fine mønstre i øjets linse bliver forstyrret. I linsen bliver der konstant dannet nye celler, men de gamle dør ikke. Dvs. de ældste celler i linsen er lige så gamle som personen selv. De små ujævnheder er det, der giver uklarhederne i synet og dermed de grå stær. Når man udfører en operation for grå stær, går man simpelthen ind og udskifter den gamle linse med en kunstlinse. På den måde får man det skarpe og klare syn tilbage. Her på videoen kan du tydeligt se, hvordan en operation for grå stær udføres:

Kontakt professionel øjenlæge

Hos en øjenlæge kan du få en operation for grå stær. Hvis du oplever, at dit syn er uklart og gråt, kan det være, en operation for grå stær er løsningen. Du kan i hvert fald altid starte med at kontakte en øjenlæge og høre mere om, hvad vedkommende kan gøre for dig og dine øjne med en operation for grå stær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *